Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίσης

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο “Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίσης” (Εκδόσεις Φυλάτος) του πρώην χρηματιστή και νυν καθηγητή οικονομικών, κύριου Νεκτάριου Σιδηρόπουλου, το οποίο προσεγγίζει με αριστοτεχνικό, ουσιαστικό και αντικειμενικό τρόπο την οικονομική κρίση. Γραμμένο σε απλή και όχι επιστημονική γλώσσα, το βιβλίο απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανεξαρτήτως μόρφωσης και ηλικίας, είναι ευανάγνωστο και σαφές ως προς την προσέγγιση των κατά τα άλλα σύνθετων οικονομικών εννοιών και φαινομένων που οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική ύφεση. Ο συγγραφέας αποπειράται με το συγγραφικό του αυτό έργο να συμβουλέψει τους νέους αλλά και όσους αισθάνονται νέοι σχετικά με το “γιατί” της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης και με το “πώς” θα καταφέρουμε να εξέλθουμε από αυτή.

Ποιος είναι ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος, γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά, στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε, τις επαγγελματικές δράσεις του, διδάσκοντας την οικονομική θεωρία, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μετάδοση γνώσεων, σε νέους, τον βοήθησε να επινοεί τρόπους, απλούς στην παρουσίαση και ουσιαστικούς στην κατανόηση της επιστήμης.
Στη συνέχεια εργάστηκε σε χρηματιστηριακές, τράπεζες και εταιρίες οικονομικών μελετών. Μετά από αρκετά χρόνια, στην καρδιά των εξελίξεων, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για τα δρώμενα της οικονομίας, που συνοψίζεται στην άποψη : «Όταν θέλεις να μαντέψεις το μέλλον, πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των ισχυρών».
Πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, επέστρεψε στην «πρώτη αγάπη», συνεχίζοντας την διδασκαλία οικονομικής θεωρίας και διοίκησης επιχειρήσεων. Με την συγγραφή του έργου Athens Trade Center, προσδοκεί να προσθέσει ένα «λιθαράκι», στην οικονομική επιστήμη και την ψυχή των ανθρώπων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“….Αστάθεια. Τι λέξη κι αυτή! Λες και πρόκειται για κάτι μεταφυσικό, που μας επηρέασε. Η «αστάθεια» δεν έρχεται από μόνη της. Είναι καλεσμένη, σ’ αυτό το αισχρό πάρτυ της εκμετάλλευσης, με διοργανωτή τον ιμπεριαλισμό. Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι το γλέντι γίνεται χωρίς τη θέληση του «νοικοκύρη», που απλά εξαναγκάζεται να προσφέρει το σπίτι του για να διασκεδάσουν άλλοι….”
Τα χρόνια της ύφεσης εξάντλησαν τους Έλληνες, οικονομικά και ψυχικά. Όμως οι αντιδράσεις του λαού, οριοθετήθηκαν από την άγνοια και το φόβο.
Ο συγγραφέας σκοπεύει να ωθήσει τον αναγνώστη, στην γνώση και την υπέρβαση. Με λόγο απλό και καυστικό, αποκρυπτογραφεί τον κώδικα της οικονομική κρίσης : Γιατί συνέβη ; Ποιοι ωφελούνται ; Τι ακολουθεί ;
Το έργο του δημιουργήθηκε για να αντέξει στο χρόνο, αποτελώντας μοχλό δύναμης για κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για την ζωή και την αξιοπρέπειά του. Το ζητούμενο, για τον συγγραφέα, δεν είναι να επαληθευτεί, αλλά να προστατέψει.

Που μπορείτε να βρείτε το βιβλίο

Το έργο του κυρίου Σιδηρόπουλου είναι ήδη διαθέσιμο στα κεντρικά βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και σταδιακά θα κυκλοφορήσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Βέβαια, μπορεί κανείς να το παραγγείλει και ηλεκτρονικά είτε μέσα από το eshop του κάθε βιβλιοπωλείου αλλά και του ίδιου του εκδοτικού ομίλου.

Για να παραγγείλετε το βιβλίο “Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίση” μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξής σύνδεσμο: https://fylatos.com/shop/athens-trade-center/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *