Απολογισμός έργου της εφημερίδας μας για το 2017

Γενικός απολογισμός

Το 2017 ήταν από πολλές απόψεις και οπτικές μία γεμάτη, έντονη και ζωντανή χρονιά. Όπως κάθε έτος, έτσι και το 2017 πήρε μαζί του αγαπημένους μας ανθρώπους και έφερε στον κόσμο νέους. Ήταν οπωσδήποτε μία χρονιά με έντονο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, καθώς απασχόλησε έντονα στους αντίστοιχους τομείς. Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι το 2017 σηματοδότησε επιτυχίες και αποτυχίες, πρόοδο και οπισθοδρόμηση, χαρές και απογοητεύσεις.

Προσωπικά σε εμένα έφερε την μέγιστη ευτυχία να γνωρίσω ενδεχομένως έναν από τους πιο σπουδαίους, αξιόλογους, δυναμικούς, ικανούς, μοναδικούς και ξεχωριστούς ανθρώπους στη μέχρι τώρα ζωή μου, καθώς επίσης και την απόλαυση να δω ένα από τα εγχειρήματά μου –κατ’ άλλους «ψώνιο» μου- να σημειώνει μια οπωσδήποτε σημαντική και επιτυχή πορεία. Αναφέρομαι στην ηλεκτρονική εφημερίδα που ίδρυσα πριν μερικά χρόνια, μαθητής ών του Γυμνασίου, η λεγόμενη «Κήρυκος Λίθος».

Το όνομα της δεν είναι επ’ ουδενί τυχαίο. Κήρυκος Λίθος, δηλαδή ο λίθος του κήρυκα, ο λίθος που αποτελούσε το βάθρο πάνω στο οποίο ανέβαινε ο Κήρυκας για να αναγγείλει τις διαταγές της διοίκησης, τις αποφάσεις αυτής ή να θίξει κάποιο γεγονός της επικαιρότητας.

Θα περιοριστώ, όμως, συνειδητά να μιλήσω για τα πρόσωπα της εφημερίδας και όχι για καταστάσεις εντός αυτής, αφενός για να μη μακρηγορήσω αλλά αφετέρου για να παραμείνω εχέμυθος σχετικά με τα όσα «απόρρητα» τεκταινόμενα στο εσωτερικό της διότι είναι καλό «τά εν οίκω μή εν δήμω».

Το 2017, λοιπόν, κλείνει με τη δημιουργία επαγγελματικής ιστοσελίδας και λογότυπου, με ισχυρή διοικητική και οργανωτική ανασυγκρότηση, με περίπου 100.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας www.kl-news.com, με δεκάδες συνεντεύξεις σημαινουσών προσωπικοτήτων του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου, με τη φυσική παρουσία μας σε αρκετά επιστημονικά και κοινωνικά δρώμενα (ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια) και τη δημοσιογραφική κάλυψη αυτών, τη δημοσίευση πάνω από 200 άρθρων μας για όλο το φάσμα της επικαιρότητας και φυσικά τη σύναψη νέων, πολλά υποσχόμενων συνεργασιών με άλλους φορείς. Εν ολίγοις, το 2017 κλείνει με έναν θετικό απολογισμό.

Συντακτική Ομάδα

Για την αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη αυτή πορεία του εγχειρήματος να δημιουργήσουμε μία ανεξάρτητη και αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα αισθάνομαι τη βαθύτατη ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικώς κάθε έναν από αυτούς που συναποτελούν τον Κήρυκος Λίθο.

Αρχίζοντας από το Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστώ από καρδιάς τον Νίκο Μουστάκα, φοιτητή δημόσιας διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, χάρη στον οποίο καταφέραμε να ορθοποδήσουμε, του οφείλουμε όλες τις ηχηρές μας συνεντεύξεις, ενώ στο λογαριασμό προσφοράς του πιστώνονται και δεκάδες «χτυπητά» πολιτικά άρθρα. Είναι ο διευθυντής του προσωπικού, θεμέλιος λίθος του Λίθου μας και αναπόσπαστο τμήμα του.

Ευχαριστώ τη Βασιλική Αρέλη, υποψήφια διδάκτωρ ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διευθύντρια των δημοσιεύσεων και γραμματέα της εφημερίδας, χωρίς την επιμονή, υπομονή, ζήλο και υπευθυνότητα της οποίας δε θα είχαμε πετύχει ποτέ να οργανωθούμε διοικητικά, να λειτουργούμε εύρυθμα και τρόπον τινά να έχουμε ανοδική πορεία. Τη συγχαίρω και για τα μεστά περιεχομένου ιστορικά της άρθρα, τα οποία αποτελούν κόσμημα για την εφημερίδα μας.

Ευχαριστώ τη Μαίρη Χριστοδουλάκη, φοιτήτρια τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στο  Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία, αξιοποιώντας τις άρτιες και ολοκληρωμένες γνώσεις της γύρω από την οικονομική επιστήμη, πέτυχε ως διευθύντρια των οικονομικών να σχεδιάσει κατά τρόπο επικερδή τις κινήσεις της εφημερίδας, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για τη λειτουργία μας.

Πρέπει να διακρίνω και να ευχαριστήσω βεβαίως έναν έναν και τους τρομερούς μας συντάκτες. Πριν από όλους τον Νικόλαο Γεωργιάδη, φοιτητή ιστορίας και αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος με τις βαθιές ιστορικές του γνώσεις και τον πύρινο λόγο του είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές, ενδιαφέρουσες και ανεξίτηλες κατ’ εμέ πένες της εφημερίδας μας.

Ευχαριστώ τον Γεώργιο Ξαγοράρη, φοιτητή πολιτικής επιστήμης και ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που με στήριξε στην αρχή του εγχειρήματος και στο «στήσιμο» της εφημερίδας, καθώς και για τη διαρκή ευχαρίστηση και αμείωτο προβληματισμό που αμείωτα μας προσφέρει μέσω των άρθρων του.

Ευχαριστώ, τέλος, την Ευρυδίκη – Μαρία Χατζηαθανασίου, φοιτήτρια του τμήματος εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία, τον Σπύρο Κουτουζή, φοιτητή τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης στο Πάντειο πανεπιστήμιο, τον Σταμάτη Τσεσμελή, φοιτητή του τμήματος χημικών μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, τον Ηλία Κοντραφούρη, φοιτητή λογιστικής στο ΤΕΙ Πειραιά, τον Θοδωρή Βουδιώτη, φοιτητή οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), τον Δημήτρη Καλλιμάνη, ελεύθερο επαγγελματία και επιχειρηματία και τον Κωνσταντίνο Τσουρέκη, φοιτητή τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης στο Πάντειο πανεπιστήμιο, που «μάχονται» καθημερινά στο στίβο της επικαιρότητας, δαπανούν προσωπικό χρόνο για τις δράσεις της εφημερίδας και φροντίζουν να μας ενημερώνουν για όλα τα φλέγοντα ζητήματα μέσω των καυστικών τους άρθρων. Σε αυτούς, κυρίως, στηρίχτηκε και στηρίζεται ο θετικός απολογισμός του εγχειρήματος μας.

Σε όλα αυτούς τους φίλους, νέους και φερέλπιδες επιστήμονες οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ εις ένδειξη αναγνώρισης της αφιλοκερδούς και εθελοντικής, πλην όμως ιδιαίτερα σημαντικής, εργασίας τους. Είμαι σίγουρος, ότι το 2018 θα είναι μία ακόμα πιο επιτυχημένη και γεμάτη χρονιά.

Ένα ανάλογης βαρύτητας ευχαριστώ αρμόζει και στους χιλιάδες αναγνώστες μας!

Με θερμές ευχές για ένα χαρούμενο 2018 με υγεία και επιτυχία,

Γιάννης Βούρος,

Φοιτητής νομικής στο ΕΚΠΑ,

Πρόεδρος της ηλ. Εφημερίδας Κήρυκος Λίθος

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *