Την έκδοση του Μιχάλη Ζολώτα στη Κύπρο αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα των Κυπριακών αρχών να εκδοθεί στη Κύπρο για ένα από τα αδικήματα που του αποδίδονται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας.

Ωστόσο, ήδη ο εφοπλιστής, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. “Κάναμε έφεση στον Άρειο Πάγο”, δήλωσε ο συνήγορος του εφοπλιστή, καθηγητής κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος, μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. “Το συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για την 29η κατηγορία, και οχι για τις υπόλοιπες 28, η οποία και φέρει τον Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Πρόκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία. Υπάρχουν, δε, σαφέστατες ενδείξεις ότι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο”.

Ο εφοπλιστής εμπλέκεται στην υπόθεση της εταιρείας Focus, μέσω της οποίας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, καταθέτοντας ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε λογαριασμό εταιρείας της κόρης του, Αθηνάς.

Για την υπόθεση αντιμετώπιζε κατηγορία από τις Κυπριακές αρχές και ο εκλιπών επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος. Κι αυτό διότι οι κυπριακές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τη δωροδοκία κρυβόταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της MIG, προκειμένου ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου να συναινέσει στη μεταβίβαση μετοχών της Λαϊκής στον Βγενόπουλο, δίχως τον απαραίτητο έλεγχο.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *