Οργή Πιτέλα για τους δανειστές: «Δεν θα επιτρέψουμε την τιμωρία του ελληνικού λαού»

 

Έκκληση στους πιστωτές της Ελλάδας να αρχίσουν τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, μετά τη συνάντηση που είχε, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Δεν θα επιτρέψουμε μια τιμωρητική προσέγγιση εναντίον του ελληνικού λαού. Τα γεράκια στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν ήδη συνεισφέρει πολλά. Είναι πλέον καιρός, η Ευρώπη να στηρίξει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει την κρίση των προσφύγων» σημειώνεται σε κοινή δήλωση Πιτέλα και Γεννηματά.

Καταλήγοντας, η εν λόγω δήλωση αναφέρεται στην πρόθεση των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να «στηρίξουν τον ελληνικό λαό».

«Σε αυτή την προσπάθεια, χρειαζόμαστε τη δύναμη του συνόλου της σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας, της οποίας το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σημαντικό μέλος» υπογραμμίζεται.

tribune.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *